"كوسكوسى بيتى خطوة بخطوة بالصور"
صفحة 1 من اصل 1
"كوسكوسى بيتى خطوة بخطوة بالصور"
طبعا كلكم عارفين الك***ي
و اكيد معظمكم بيشتريه علب و يحضره بالماء المغلي
لكن حماتي بتعمله بنفسها من الدقيق و بيبقي طعمه احسن من العلب مليون مرة
حاجه مختلفه خالص
فقررت اني اتعلمه منها و اعمله بنفسي
و فعلا قالت لي علي طريقته امبارح و عملته النهارده
بس بجد بجد مش مصدقه نفسي انه طلع معايا مظبوط جدا و بالجمال ده من اول مره
و ده بشهادة حماتي لأنها ساكنه معايا في نفس العماره و دوقتها منه قالت لي انه تمام و مظبوط جدا
انا رغايه اوي مش كده
انا بس حبيت اقول لكم انه اسهل من أي اكله تانيه و طعمه احلي من العلب بكتير
الطريقة:
نحطي مقدار الدقيق في العجانه علي حسب عائلتك (انا استعملت 1/2 كيلو لفردين و طفل سنه و نص)
و تضيفي عليه مياه قليله بالتدريج و تعجني و لو حسيتي انه عايز ميه تاني زوديه
المهم انه يبقي بالشكل ده بعد العجن
و علي فكره العجن لمجرد ثواني بس
و بعدين نيجي لمرحله السواء:
لو عندك الحله الخاصه بالك***ي استعمليها
لكن لو مش عندك اعملي زيي و هاتي حله فيها ميه و حطي عليها مصفاة المكرونه و فيها قطعه شاش كبيره و حطي فيها الك***ي بالشكل ده
و بعدين اقفلي الشاش و غطي المصفاه و سيبيها علي نار عاليه لمده حوالي نصف ساعه
و بعد النص ساعه افرغي الك***ي في صينيه او اي وعاء واسع و ها تلاقيه بالشكل ده
بعد ما يبرد افركيه بايدك كويس علشان يتفكك من بعضه
ها تلاقي الك***ي قاسي او ناشف شويه
هاتي شويه ميه قليله جداااااا و رشيهم عليه
و بعد كده امسكي الك***ي بايدك و انثريه او ابذريه في الصينيه لحد ما تحسي انه بقي طري او مندي بالميا
(اوعي تفركيه بعد وضع المياه و الا يبقي عجين و يخرب)
رجعيه في المصفاه تاني و غطيه و خليه علي نار عاليه حوالي 45 دقيقه
و بعدين فرغيه في صينيه و رشي عليه سمن بلدي كتير و هو لسه ساخن جدا
و قلبيه كويس
و بعد ما يهدي شويه ابدأي افركيه تاني بادك علشان السمن يتوزع فيه كويس
و علشان لو فيه حاجه متكتله تتفكك
و ده شكله بعد ما فركته بالسمن
و قدميه بالطريقه اللي بتحبيها
و بس
و طبعا طرق تقديم الك***ي مختلفه من بلد لبلد
احنا مثلا بنحب ناكله مع بط او وز محمر مع المرقه و السطة الخضرا
و ممكن ناكله حلو باننا بضيف عليه سكر بودرة و قرفه مطحونه
اوعوا تقولوا انه صعب لأن لو جربتوه مش ها تقولوا كده ابدا
و اكيد معظمكم بيشتريه علب و يحضره بالماء المغلي
لكن حماتي بتعمله بنفسها من الدقيق و بيبقي طعمه احسن من العلب مليون مرة
حاجه مختلفه خالص
فقررت اني اتعلمه منها و اعمله بنفسي
و فعلا قالت لي علي طريقته امبارح و عملته النهارده
بس بجد بجد مش مصدقه نفسي انه طلع معايا مظبوط جدا و بالجمال ده من اول مره
و ده بشهادة حماتي لأنها ساكنه معايا في نفس العماره و دوقتها منه قالت لي انه تمام و مظبوط جدا
انا رغايه اوي مش كده
انا بس حبيت اقول لكم انه اسهل من أي اكله تانيه و طعمه احلي من العلب بكتير
الطريقة:
نحطي مقدار الدقيق في العجانه علي حسب عائلتك (انا استعملت 1/2 كيلو لفردين و طفل سنه و نص)
و تضيفي عليه مياه قليله بالتدريج و تعجني و لو حسيتي انه عايز ميه تاني زوديه
المهم انه يبقي بالشكل ده بعد العجن
و علي فكره العجن لمجرد ثواني بس
و بعدين نيجي لمرحله السواء:
لو عندك الحله الخاصه بالك***ي استعمليها
لكن لو مش عندك اعملي زيي و هاتي حله فيها ميه و حطي عليها مصفاة المكرونه و فيها قطعه شاش كبيره و حطي فيها الك***ي بالشكل ده
و بعدين اقفلي الشاش و غطي المصفاه و سيبيها علي نار عاليه لمده حوالي نصف ساعه
و بعد النص ساعه افرغي الك***ي في صينيه او اي وعاء واسع و ها تلاقيه بالشكل ده
بعد ما يبرد افركيه بايدك كويس علشان يتفكك من بعضه
ها تلاقي الك***ي قاسي او ناشف شويه
هاتي شويه ميه قليله جداااااا و رشيهم عليه
و بعد كده امسكي الك***ي بايدك و انثريه او ابذريه في الصينيه لحد ما تحسي انه بقي طري او مندي بالميا
(اوعي تفركيه بعد وضع المياه و الا يبقي عجين و يخرب)
رجعيه في المصفاه تاني و غطيه و خليه علي نار عاليه حوالي 45 دقيقه
و بعدين فرغيه في صينيه و رشي عليه سمن بلدي كتير و هو لسه ساخن جدا
و قلبيه كويس
و بعد ما يهدي شويه ابدأي افركيه تاني بادك علشان السمن يتوزع فيه كويس
و علشان لو فيه حاجه متكتله تتفكك
و ده شكله بعد ما فركته بالسمن
و قدميه بالطريقه اللي بتحبيها
و بس
و طبعا طرق تقديم الك***ي مختلفه من بلد لبلد
احنا مثلا بنحب ناكله مع بط او وز محمر مع المرقه و السطة الخضرا
و ممكن ناكله حلو باننا بضيف عليه سكر بودرة و قرفه مطحونه
اوعوا تقولوا انه صعب لأن لو جربتوه مش ها تقولوا كده ابدا
مواضيع مماثلة
» حصريا يوستر فيلم """"الديلر""""
» برنامج "خدعوك فقالوا" للداعية مصطفى حسني
» الفيلم الممنوع ذئاب لا تأكل اللحم dvdrip "تم تعديل الروابط"
» " مدرسة المشاغبين " لعشاق الضحك..رابط واحد على3سيرفرات مختلفة
» "(¯`•._.• خواطر الشيخ محمد متولى الشعرواى •._.•´¯)"
» برنامج "خدعوك فقالوا" للداعية مصطفى حسني
» الفيلم الممنوع ذئاب لا تأكل اللحم dvdrip "تم تعديل الروابط"
» " مدرسة المشاغبين " لعشاق الضحك..رابط واحد على3سيرفرات مختلفة
» "(¯`•._.• خواطر الشيخ محمد متولى الشعرواى •._.•´¯)"
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى